Bollis Borås startade i april 2024

Bollis Borås har startat

För 2 år sedan började vår resa med att växa Bollis utanför Norrköping. Att ge fler barn & unga ledare i socioekonomiskt svaga områden möjlighet till organiserade träningar och social utveckling via lagidrottens metod. Tillsammans med Borås AIK så kör vi nu igång. Vi riktar ett stort tack till Postkodstiftelsen och Kronprinsessparets Stiftelse som har gjort detta möjligt!

Att Bollis Borås har startat är en viktig milstolpe i vårt arbete med att växa Bollis och ge fler barn och unga ledare meningsfull fritid via lagidrottens metod.
Bollis Borås sker tillsammans med Borås AIK som kommer driva Bollis i Borås och Borås Stad. Mycket arbete ligger bakom för att kunna starta upp. Vi har jobbat med att kartlägga kommuner där Bollis passar. Paketera och skala upp Bollis så att lokal förening kan driva på plats med kompetensstöd från oss. Och att bygga upp samarbetet med kommun och lokal förening, Borås AIK och Borås Stad. Därefter jobba med implementeringen i samspel med Borås AIK. Första skola ut är Ekarängsskolan i Hässleholmen/Hulta.  

Så här säger Nadir Nishada från Borås AIK och huvudansvarig Bollis Borås:

Efterlängtad start för Bollis Borås! Med inspiration och tillsammans med Norrköping Tillsammans så har vi nu äntligen kommit igång med Bollis även här i Borås. Att få möjlighet att inspirera, inkludera och dela meningsfull fritid med barnen är fantastiskt roligt.

Våra förväntningar sen vi fick reda på att Bollis skulle starta i Borås har varit överväldigande och något som vi sett framemot. Under första träningen fick vi träffa 21 barn från årskurs 2 och att få se barnens glada ansikten, skoj, friskheten och skapa minnen tillsammans är ovärderligt.”

Vi i BK Norrköping Tillsammans är otroligt glada över att vara igång.

Planen är att kunna starta Bollis i ett par kommuner per år som har socioekonomiskt svaga områden. Med Borås AIK och Nadir i spetsen tillsammans med Borås Stad känns det otroligt bra att vi är här idag! Tillsammans kommer vi ge ännu fler barn och unga ledare meningsfull fritid, motorisk och social utveckling via lagidrottens metod. Bollis National är möjligt tack vare stöd från Postkodstiftelsen och Kronprinsessparets Stiftelse.

Fotnot: Bilder från uppstarten av Bollis Borås och från ledarutbildningen med Bollisledarna i Borås.
Fakta - så här fungerar Bollis National: 

Den lokala fotbollsföreningen kommer att ansvara och driva Bollis i den nya kommunen. BK Norrköping Tillsammans roll blir att stödja den nya kommunens aktör, den lokala fotbollsklubben.
Vi kommer att bidra med ett brett system av metodik, hjälp att starta upp, förvalta, coacha, erbjuda ledarutbildningar och erfarenhetsutbyte.

Introduktion

Att skapa och formatera ett nyhetsinlägg går till på ungefär på samma sätt som när du skriver ett mail eller word-dokument.

Hej

Text

Paragrafer

När man skriver en text helt vanligt kallas för paragrafer.

Kursivtext

För att göra en text kursiv markerar du texten och klickar på I-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+I" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Fet Text

För att göra en text fet markerar du texten och klickar på B-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+B" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Textlänkar

För att skapa en textlänk markerar du texten, klickar på länk-ikonen och klistrar in url:n som du vill länka till. För att länken ska öppnas i en ny flik klickar du på kugghjulet bredvid din url och väljer "open in a new tab".

Rubriker

För att skapa en rubrik dubbelklickar du på ett textelement och väljer någon av taggarna H1-H6. Siffran efter H:et bestämmer rubrikens hierarki på hemsidan och hjälper webbläsaren att sortera hemsidans innehåll, detta är viktigt för att öka artikelns sökvärde samt tillgänglighetsanpassning.

H1 (bör ej användas)

H1 benämner den aktuella sidans huvudsakliga syfte och är den rubriken som har högst prioritet för webbläsaren. En bra webbsida har bara en H1-rubrik och eftersom artikelns titel redan har H1-taggen behöver vi inte använda den när vi skriver artikeln.

H2, H3 & H4

De rubrikerna som vi främst vill använda när vi skapar en artikel är H2, H3 & H4. De har alla olika storlekar och tillskillnad från H1 kan vi använda H2, H3 & H4 hur många gånger som helst.

 • H2 är den största rubriken och är 1.77 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
 • H3 är den näst största rubriken och är 1.33 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
 • H4 är lika stor som brödtexten men är tjockare och har en större marginal nedanför sig.

H5 & H6

I de absolut flesta fallen räcker H2, H3 & H4 gott och väl men i vissa specifika fall kan vi vilja använda en rubrik som är ännu mindre då är H5 eller H6 ett bra alternativ.

 • H5 är exakt lika stor och tjock som brödtexten men har en större marginal nedanför sig.
 • H6 är den mista rubriken och är 0.75 gånger så stor som brödtexten.

Listor

Om du vill inkludera en lista i din artikel kan du antingen göra den numrerad eller onumrerad.

För att infoga en lista gör du en ny rad och klickar på +-ikonen till vänster om texten och väljer någon av de två listikonerna längst till höger.

Onumrerade Listor

 • Det här är en onumrerad lista.
 • Punkterna i en onumrerad lista fungerar precis som i vanlig textredigerare och kan innehålla flera rader text.
 • Eller bara använda en textrad.
 • Det går jättebra att både använda sig av fetstil, kursivtext och textlänkar när du skapar en punktlista.

Numrerade Listor

 1. Det här är en numrerad lista.
 2. Numrerade listor fungerar på exakt samma sätt som de onumrerade listorna förutom att innehållet nu rangordnas.
 3. Det går att skifta mellan de olika listorna genom att markera en del av listtexten och välja någon av de två list-ikonerna.

Media

Bilder

"Full Width" sträcker sig över hela artikelns bredd.

Video

Annan Media

Länka till annan media

Bädda in egen kod


Relaterade Filer

Läs Mer

Detta projekt medfinansieras av Europeiska unionen”

Vår nya verksamhet - ledarutbildningen Movement by Norrköping Tillsammans

4.7.24
Alla
Bollis avslutningen 2024

Vi blickar tillbaka på en fin Bollissäsong

24.6.24
Alla
Bollis Borås startade i april 2024

Bollis Borås har startat

6.5.24
Alla
Global