Vi är antagna till The Swedish Sport for Development Accelerator Programme

För första gången i Sverige anordnar Laureus Sport och Postkodstiftelsen initiativet "The Swedish Sport for Development Accelerator Programme" och Norrköping Tillsammans är en av de sex utvalda föreningarna.

The Swedish Sport for Development Accelerator Programme

Vi är stolta över att ha blivit utvalda som en av 6 föreningar i Sverige som är med i Laureus Sport och Svenska Postkodstiftelsen Swedish Sport for Development Accelerator Programme. Det är första gången som programmet genomförs i Sverige. Programmet är möjligt tack vare Svenska Postkodstiftelsen och Laureus Sports. Under ett år får vi stöttning från Laureus som är en ledande global organisation som använder idrottens kraft för att förändra barns och ungas liv. Vi ser fram emot att kunna utveckla vår verksamhet och ge ännu fler barn och unga ledare möjlighet att via lagidrottens metod få en meningsfull fritid.

Så här skriver Svenska Postkodstiftelsen om initiativet

The Accelerator, delivered in partnership with Laureus, is one part of The Swedish Postcode Foundation long term strategy of growing the sport for good sector and creating a vibrant and resilient movement of organisations using sport as a vehicle for positive social change in Sweden.

”Congratulations to Norrköping Tillsammans on being one of the selected organisations for the first ever Swedish Sport for Development Accelerator program. Can’t wait to follow your journey!"
David Given-Sjölander, Svenska Postkodstiftelsen

Här kan du läsa mer om programmet: https://www.laureus.com/sport-for-good/sweden/swedish-sport-for-development-accelerator-programm

Och här berättar Laureus ambassadör Kosovare Asllani om programmet:  https://fb.watch/fFlS5J5BbP/

Introduktion

Att skapa och formatera ett nyhetsinlägg går till på ungefär på samma sätt som när du skriver ett mail eller word-dokument.

Hej

Text

Paragrafer

När man skriver en text helt vanligt kallas för paragrafer.

Kursivtext

För att göra en text kursiv markerar du texten och klickar på I-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+I" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Fet Text

För att göra en text fet markerar du texten och klickar på B-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+B" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Textlänkar

För att skapa en textlänk markerar du texten, klickar på länk-ikonen och klistrar in url:n som du vill länka till. För att länken ska öppnas i en ny flik klickar du på kugghjulet bredvid din url och väljer "open in a new tab".

Rubriker

För att skapa en rubrik dubbelklickar du på ett textelement och väljer någon av taggarna H1-H6. Siffran efter H:et bestämmer rubrikens hierarki på hemsidan och hjälper webbläsaren att sortera hemsidans innehåll, detta är viktigt för att öka artikelns sökvärde samt tillgänglighetsanpassning.

H1 (bör ej användas)

H1 benämner den aktuella sidans huvudsakliga syfte och är den rubriken som har högst prioritet för webbläsaren. En bra webbsida har bara en H1-rubrik och eftersom artikelns titel redan har H1-taggen behöver vi inte använda den när vi skriver artikeln.

H2, H3 & H4

De rubrikerna som vi främst vill använda när vi skapar en artikel är H2, H3 & H4. De har alla olika storlekar och tillskillnad från H1 kan vi använda H2, H3 & H4 hur många gånger som helst.

  • H2 är den största rubriken och är 1.77 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
  • H3 är den näst största rubriken och är 1.33 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
  • H4 är lika stor som brödtexten men är tjockare och har en större marginal nedanför sig.

H5 & H6

I de absolut flesta fallen räcker H2, H3 & H4 gott och väl men i vissa specifika fall kan vi vilja använda en rubrik som är ännu mindre då är H5 eller H6 ett bra alternativ.

  • H5 är exakt lika stor och tjock som brödtexten men har en större marginal nedanför sig.
  • H6 är den mista rubriken och är 0.75 gånger så stor som brödtexten.

Listor

Om du vill inkludera en lista i din artikel kan du antingen göra den numrerad eller onumrerad.

För att infoga en lista gör du en ny rad och klickar på +-ikonen till vänster om texten och väljer någon av de två listikonerna längst till höger.

Onumrerade Listor

  • Det här är en onumrerad lista.
  • Punkterna i en onumrerad lista fungerar precis som i vanlig textredigerare och kan innehålla flera rader text.
  • Eller bara använda en textrad.
  • Det går jättebra att både använda sig av fetstil, kursivtext och textlänkar när du skapar en punktlista.

Numrerade Listor

  1. Det här är en numrerad lista.
  2. Numrerade listor fungerar på exakt samma sätt som de onumrerade listorna förutom att innehållet nu rangordnas.
  3. Det går att skifta mellan de olika listorna genom att markera en del av listtexten och välja någon av de två list-ikonerna.

Media

Bilder

"Full Width" sträcker sig över hela artikelns bredd.

Video

Annan Media

Länka till annan media

Bädda in egen kod


Relaterade Filer

Läs Mer

Bollisbarn och ledare ser framemot 2024

Vi blickar framåt mot 2024

18.1.24
Alla

Norrköping Tillsammans värt att hylla

18.1.24
Alla
BK Norrköping Tillsammans blev årets Norrköpings Hjälte 2023

Vi blev årets Norrköpingshjälte 2023

18.1.24
Alla
Global