85 barn deltog på årets Bolliscup

Bolliscupen 2022 en succé

På jullovet genomförde vi årets Bolliscup. Det blev en dag fylld med glädje, kamratskap och fotboll. En mycket rolig och intensiv dag där alla ledare var med och skapade en lyckad heldag Bollisbarnen i årskurs 4–6. 

Här kan du se Bolliscup filmen

En dag som innebar att Bollisbarnen från våra 3 områden Hageby, Navestad och Marielund fick ses. Till Bolliscupen kom 85 glada och förväntansfulla Bollisbarn från åk 4-6. Några hade erfarenhet från Cupen 2021 och andra var där för första gången. Väl på plats umgicks alla områden tillsammans och spelade matcher mot varandra under en hel dag.   

Dagen startade med att vi tryggt hämtade upp barnen i en buss och körde dem till Teknikhallen på Platinumcars Arena. När alla barn var på plats delades de in i sina lag och blev tilldelade sina ledare. Alla våra ledare har sedan innan jobbat på Bollis och är stora förebilder och inspiratörer för barnen.  

Huvudfokus på cupen är att vi ska ha roligt tillsammans och att alla ska sträva efter att ha roligt i stället för att vinna. Vi räknar inga resultat. Cupen är genomsyrad av fairplay som vi under årets gång jobbat aktivt med. Varvat med matchspel bjöd vi på lunch och mellanmål.  

Cupen blev väldigt lyckad. Vi vill skicka en stor eloge till våra fantastiska ledare som lade stor vikt på planering och var riktigt duktiga ledare under cupens gång. Vi är så glada och tacksamma att vi får möjlighet att genomföra detta unika och viktiga evenemang. Vi ser att det uppskattas mycket av barnen och inte minst hur viktigt det är för Norrköpings framfart i samhället.

Introduktion

Att skapa och formatera ett nyhetsinlägg går till på ungefär på samma sätt som när du skriver ett mail eller word-dokument.

Hej

Text

Paragrafer

När man skriver en text helt vanligt kallas för paragrafer.

Kursivtext

För att göra en text kursiv markerar du texten och klickar på I-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+I" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Fet Text

För att göra en text fet markerar du texten och klickar på B-ikonen. Det går även bra att använda kortkommandot "Ctrl+B" eller "Cmd+I" beroende på vilket operativsystem du använder.

Textlänkar

För att skapa en textlänk markerar du texten, klickar på länk-ikonen och klistrar in url:n som du vill länka till. För att länken ska öppnas i en ny flik klickar du på kugghjulet bredvid din url och väljer "open in a new tab".

Rubriker

För att skapa en rubrik dubbelklickar du på ett textelement och väljer någon av taggarna H1-H6. Siffran efter H:et bestämmer rubrikens hierarki på hemsidan och hjälper webbläsaren att sortera hemsidans innehåll, detta är viktigt för att öka artikelns sökvärde samt tillgänglighetsanpassning.

H1 (bör ej användas)

H1 benämner den aktuella sidans huvudsakliga syfte och är den rubriken som har högst prioritet för webbläsaren. En bra webbsida har bara en H1-rubrik och eftersom artikelns titel redan har H1-taggen behöver vi inte använda den när vi skriver artikeln.

H2, H3 & H4

De rubrikerna som vi främst vill använda när vi skapar en artikel är H2, H3 & H4. De har alla olika storlekar och tillskillnad från H1 kan vi använda H2, H3 & H4 hur många gånger som helst.

 • H2 är den största rubriken och är 1.77 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
 • H3 är den näst största rubriken och är 1.33 gånger så stor som den vanliga brödtexten.
 • H4 är lika stor som brödtexten men är tjockare och har en större marginal nedanför sig.

H5 & H6

I de absolut flesta fallen räcker H2, H3 & H4 gott och väl men i vissa specifika fall kan vi vilja använda en rubrik som är ännu mindre då är H5 eller H6 ett bra alternativ.

 • H5 är exakt lika stor och tjock som brödtexten men har en större marginal nedanför sig.
 • H6 är den mista rubriken och är 0.75 gånger så stor som brödtexten.

Listor

Om du vill inkludera en lista i din artikel kan du antingen göra den numrerad eller onumrerad.

För att infoga en lista gör du en ny rad och klickar på +-ikonen till vänster om texten och väljer någon av de två listikonerna längst till höger.

Onumrerade Listor

 • Det här är en onumrerad lista.
 • Punkterna i en onumrerad lista fungerar precis som i vanlig textredigerare och kan innehålla flera rader text.
 • Eller bara använda en textrad.
 • Det går jättebra att både använda sig av fetstil, kursivtext och textlänkar när du skapar en punktlista.

Numrerade Listor

 1. Det här är en numrerad lista.
 2. Numrerade listor fungerar på exakt samma sätt som de onumrerade listorna förutom att innehållet nu rangordnas.
 3. Det går att skifta mellan de olika listorna genom att markera en del av listtexten och välja någon av de två list-ikonerna.

Media

Bilder

"Full Width" sträcker sig över hela artikelns bredd.

Video

Annan Media

Länka till annan media

Bädda in egen kod


Relaterade Filer

Läs Mer

Detta projekt medfinansieras av Europeiska unionen”

Vår nya verksamhet - ledarutbildningen Movement by Norrköping Tillsammans

4.7.24
Alla
Bollis avslutningen 2024

Vi blickar tillbaka på en fin Bollissäsong

24.6.24
Alla
Bollis Borås startade i april 2024

Bollis Borås har startat

6.5.24
Alla
Global